Autószerviz fontossága motorhiba esetén

Általános

Mikor válik igazán fontossá egy autószerviz meglátogatása gépjárművünkkel? Milyen motorhibákra érdemes különösképpen odafigyelni és mi az, amikor elengedhetetlenné válik egy megbízható autószerviz meglátogatása? Fontos, hogy odafigyeljünk pár apróságra és kevésbé apróságra és ne közlekedjünk, ha ezek a dolgok felmerülnek utunk során, ugyanis veszélyeztethetjük a saját és mások testi épségét. Életveszélyes szituáció alakulhat ki utazás közben az utakon, ha egy elhanyagolt motorhiba miatt balesetet szenvedünk, vagy okozunk.

Először is azt veszem sorjában, amik arra utalnak, hogy a gépjármű motorja még teljesen jól funkcionál és nincs jele meghibásodásnak. Ilyen például az, hogyha az autó úgy tűnik, normálisan funkcionál. A kötelező autószerviz látogatás évente persze ebben az esetben is fontos, hiszen olyan hibák jöhetnek ki, melyekre nem is gondoltunk volna, de ebben az esetben még nem kell aggódnunk.

Nem utal meghibásodásra az sem, ha nincs zavaró hang, zaj, vagy füst. Abban az esetben ha ezekből valamelyik jelentkezik, forduljunk szakemberhez. Végül pedig, ami ha jól működik és nincs benne változás, akkor nem lehet nagy baj, az a fogyasztás. Egy autónak ha megváltozik rövid időn belül a fogyasztása drasztikus mértékben, az igencsak motorhibára, meghibásodásra utalhat.

megbízható autószerviz

Autószerviz szakemberei kiküszöbölik a motorhibát

A következő jelek esetén keressük fel azonban egy autószerviz szakembereit a motor esetében:

  • Furcsa, zavaró zaj, hang. Ha a motor kattog, zakatol, vagy bármi zavarót észlelünk, ami eltér a normálistól, azonnal keressünk fel egy szakembert.
  • Ha a motor füstöl, az nyilvánvalóan egyértelmű jele a meghibásodásnak. A legkisebb füst is komoly hibát jelezhet, ne hezitáljunk a segítség kérésével.
  • Nagy teljesítmény vesztés. Ha az autónak csökken a teljesítése, a motor ereje, az is hibára utal. Keressük fel a legközelebbi autószerviz műhelyét.
  • Nagyobb fogyasztás. Abban az esetben, ha egy tankolással jelentősen kevesebbet tudunk közlekedni, az szintén motorhibára utal. Ez azt jelenti, hogy nem égeti el rendesen az üzemanyagot a rendszer, vagy egyéb hibákra.
  • A legszembetűnőbb probléma pedig természetesen, ha a motor nem indul önindítózáskor. Ennek számos oka lehet és egy olyan komplex rendszer esetén, mint az autó motorja, műszaki tudás hiányában szinte esélytelen, hogy mi magunk rájöjjünk a probléma gyökerére, forrására. Ilyenkor szükségessé válik egy autószerviz meglátogatása.